Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Student på MATIX

Management av tillväxtföretag (MATIX) är en ettårig företagsekonomisk magisterkurs på 60 hp. Grunden i utbildningen bygger på att du som student inte bara skall fördjupa dina kunskaper teoretiskt, utan också tillämpa dem i en praktisk verklighet!

Management av tillväxtföretag är på sitt sätt unik genom att du som läser tilldelas ett partnerföretag där du, tillsammans med VD och företagets ledningsgrupp, deltar i företagets strategiarbete för att utveckla dess affärer och verksamhet.

Genom att aktivt pröva och utmana dina akademiska färdigheter i skarpa, konkreta affärssituationer ges möjligheter till reflektion och lärande kring företagsekonomins innebörd och komplexitet. Målet med MATIX är att utbilda ekonomer som är kvalificerade till att verka i ledande befattning i företag eller organisationer som vill utvecklas och växa.

Kursen berör centrala företagsekonomiska områden såsom strategi, marknadsanalys och verksamhetsstyrning. Övningar inom ledarskap, gruppdynamik och personlig utveckling löper som en röd tråd genom utbildningen.

Tillämpningen i företag - Så här går den till!

Två dagar i veckan under hela året är tillämpar studenterna sina kunskaper i ett noga utvalt tillväxtföretag. Företagen som rekryteras till utbildningen står inför många intressanta utmaningar. Vissa befinner sig redan i stark tillväxt andra har en tydlig potential och ambition att växa men har ännu inte lyckats fullt ut. Oavsett vilken tillväxtfas som företaget befinner sig i kommer du som student att utmanas för att hjälpa företaget att styra mot en hållbar och lönsam tillväxt. Praktiktiden kommer garanterat att stärka ditt yrkesmässiga självförtroende och förbereder dig inför arbetslivet oavsett om du senare väljer att arbeta som ledare, entreprenör, konsult eller specialist.

Rekrytering av bolag pågår från mars till juli. Studenter och företag matchas genom en ingående process där studenterna är med och lämnar sina önskemål. Matchningen sker under uppstarten av höstterminen.

MATIX är en utbildning med många möjligheter! Vi är stolta över att driva en utbildning som vilar på en solid akademisk grund samtidigt som den kontinuerligt utvecklas och anpassas till näringslivets behov och utmaningar. En spännande och dynamisk process på alla sätt.  Det finns också ett starkt alumninätverk (GREIT) som du som läst utbildningen blir en del av. Här öppnas en kontaktkanal till runt 800 tidigare studenter som gått utbildningen. Bättre utgångsläge för att skapa relationer inför din framtida yrkeskarriär är svårt att hitta!

Kursen är en avancerad magisterkurs, vilket förutsätter att du som söker har en kandidatexamen i företagsekonomi. Kursstart är varje hösttermin och utbildningen bedrivs på helfart under dagtid.

Kursen söker du via antagning.se senast 16 april. 

För mer information
Kontakta Jenny Andersson, utbildningsadministratör
jenny.andersson@handels.gu.se
031-786 55 54

 

Vad hände efter MATIX?

Ta del av alumners erfarenheter av MATIX och tiden efter.

Konfigurationsfel

Du har inte valt något mediaklipp att spela.

Sidansvarig: Jenny Andersson|Sidan uppdaterades: 2017-10-24
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?