Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Programmet för Global Week är klart

Nyhet: 2015-09-24

Studenten på bilden är Ruben Malmström, som läser Offentlig förvaltning på grundnivå.

Många människor flyr från krig och förföljelse, andra tvingas lämna sitt hem på grund av fattigdom och klimatförändringar. Samtidigt finns det människor som fritt utforskar nya horisonter, till och med ut i rymden. Vad handlar detta om? I programmet för Global Week får du veta mer.

Global Week på Göteborgs universitet ger dig överblick över mänsklig migration idag. Dagarna erbjuder vitt skilda perspektiv: Du kan djupdyka i frågor om vad som driver människans tvingande behov eller lust att förflytta sig inom länder, mellan länder, tillbaka till det gamla hemlandet eller att till och med färdas ut rymden. Du kan följa diskussioner om den växande så kallade migrationsindustrin och föreläsningar om ekonomiska konsekvenser för såväl stater som de individer som migrerar.

Global Week ställer också frågor om hur journalistik och dokumentärfilm kan ge värdighet tillbaka till glömda migranter och hur migration påverkar utbildning, lärande och arbetsmarknad. Ta del av personliga berättelser, delta i konstnärliga samtal och i ett framtidslabb. Vill du få information och råd om studentmobilitet, var du kan läsa mer om migration eller hur du kan arbeta för humanitära organisationer? Detta och mycket mer är en del av programmet för Global Week.

På en och samma plats, under tre dagar i november träffar du forskare, representanter för nationella och internationella organisationer, studenter och medarbetare vid Göteborgs universitet.

Program

Framsida, program för Global Week 2015

Här kan du läsa och ladda ner en digital version av programmet.

Kolla in programmet redan nu, så att du kan boka in de dagar och programpunkter som intresserar dig mest. Du kan välja att delta på så många programpunkter du vill och allt är gratis.

I mitten av oktober kommer det också att finnas ett tryckt program.

Fakta om Global Week

När: 16-18 november 2015

Var: Pedagogen (Utbildningsvetenskapliga fakulteten) på Göteborgs universitet, Hus A, Västra Hamngatan 25, Göteborg (buss/spårvagnshållplats: Grönsakstorget)

För vem: Global Week vänder sig i första hand till dig som är student. Men det finns också mycket som kan intressera de som är medarbetare liksom de som funderar på att läsa på universitetet eller är engagerad i globala frågor.

Mer information:

Här kan du läsa mer på Global Weeks hemsida

Här kan du anmäla dig till Global Weeks Facebook-event


Hjälp gärna till att sprida länken till Global Weeks Facebook-event till andra studenter och till vänner och nätverk som du tror kan vara intresserade.

Att få information i god tid gör det ju enklare att planera in och delta på Global Week.


Välkommen!

AV:

Artikeln publicerades först på: studentportal.gu.se

Sidansvarig: Jenny Andersson|Sidan uppdaterades: 2016-08-15
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?