Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Om Matix

Matix är en 1-årig kurs på avancerad nivå som ges av företagsekonomiska institutionen. Under ett läsår, från september till juni, följer 30 studenter en unik utbildning i innovation och strategisk affärsutveckling. Varje student matchas ihop med ett partnerföretag med tillväxtambitioner i vilket studenten befinner sig två dagar i veckan under hela läsåret. Där skall studenten applicera och översätta de akademiska kunskaperna som ges i respektive delkurs till företagets pågående verksamhet.

30 studenter, 30 olika bolag

På företagen är studenterna en inspirerande brygga till akademin. Senaste forskningen inom exempelvis strategi, innovation och global omvärld appliceras i tillväxtbolagen för att ge företagsledarna nya perspektiv och studenterna fördjupade kunskaper och förmågor. Utöver de uppgifter som är kopplade till Handelshögskolan medverkar studenten i olika projekt på företaget. Dessa projekt kan vara något som företaget själv ser som viktigt för utveckling, eller något som studenterna själva identifierar.

För oss på Matix är det viktigt med en förankring i näringslivet för att få bättre förståelse för de teorier och modeller vi förmedlar. Lärarna på Matix är därför i regel inte enbart forskande lärare utan de är också engagerade i projekt som sker i samverkan med vår omgivning.

För mer information, läs här.

Kursansvar:

För utbildningen ansvarar en engagerad kursledning som tillsammans driver och utvecklar delkursernas innehåll. Akademiskt ansvarig och examinator är Björn Remneland Wikhamn som är aktiv forskare och lärare på Handelshögskolan. Hans forskning inriktar sig på Innovation Management, entreprenörskap, strategi och organisation.

Knutna till utbildningen finns ett flertal speciellt utvalda akademiska lärare och handledare såväl som gästföreläsare från industri och omgivande samhälle.

Kursplan

Fullständig kursplan MATIX

 

Sidansvarig: Jenny Andersson|Sidan uppdaterades: 2018-03-14
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?