Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nobel Week Dialogue - för dig!

Nyhet: 2015-10-14

Delta i en inspirerande dialog om The Future of Intelligence tillsammans med Nobelpristagare och några av världens ledande forskare, opinionsbildare och beslutsfattare.

Universitetet har beslutat att detta är en undervisningsfri dag, för att så många som möjligt ska kunna delta. Får du inte plats på Svenska mässan streamas även Nobel week dialogue.

Ta chansen - kom och diskutera, upptäck och utforska!
Eventet är en kostnadsfri heldagskonferens på Svenska Mässan 9 december.

Nobel Week Dialogue arrangeras i samarbete med Akademiska Hus, Carl Bennet AB, Ericsson, Göteborgs stad, Volvo Group och Västra Götalandsregionen och organiseras av Nobel Media AB.

Registreringen öppnar 14 oktober. Mer information och registrering: http://www.nobelweekdialogue.org

 

Om Nobel Week Dialogue:

I samband med Nobelprisutdelningen anordnas sedan fyra år tillbaka Nobel Week Dialogue. Syftet är att under en dag föra samman Nobelpristagare, världsledande forskare, opinionsledare och politiska beslutsfattare och låta dem diskutera kring ett aktuellt, vetenskapsrelaterat tema.
Årets tema är ”The Future of Intelligence”.
Nobel Week Dialogue, som alltid är den 9 december, hålls vartannat år i Stockholm och vartannat år i Göteborg. I år är det i Göteborg.

Medverkande:

Bland årets deltagare finns bland andra Nobelpristagarna i medicin May-Britt och Edvard Moser (2014), pristagaren i kemi Michael Levitt (2013) och pristagaren i fysik Carl Wieman (2001).
Bland experttalarna märks bland andra Microsofts utvecklingschef Harry Shum liksom Googles dito Ray Kurzweil. Kurzweil är världens mest omtalade futurolog och menar att informationsteknologins exponentiella utveckling leder mänskligheten in i en explosionsartad förändringstakt. Han bedömer att vi uppnår denna s.k. singularitet redan inom 30 år. Deltar
gör även Barbara Grosz, professor vid Harvarduniversitetet och världsledande auktoritet på AI och mänsklig interaktion med lärande maskiner, liksom Max Tegmark, den svenskamerikanska
MIT-professorn som i vintras skrev ett öppet brev med bland andra Stephen Hawking och Elon Musk om AI som det främsta hotet mot mänsklighetens framtid.

(Källa: Nobel Week Dialogue)

AV:

Artikeln publicerades först på: studentportal.gu.se

Sidansvarig: Jenny Andersson|Sidan uppdaterades: 2016-08-15
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?