Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Matix

Magisterutbildningen med en fot i verkligheten

Vill du ägna ditt sista universitetsår till att fördjupa och testa dina akademiska kunskaper i skarpt läge? Matix är en ett-årig magisterutbildning där du omsätter dina kunskaper i ett företag.

Matix bygger på pedagogiken att studenter inte bara skall läsa om personlig utveckling och företagsutveckling utan också ta det till praktisk handling. Snart fyra decenniers erfarenhet har lett fram till ett upplägg som gör våra studenter väl förberedda för arbetslivet. Varje delmoment under Matix-året syftar till att ge dig som student djupa ämneskunskaper, men också till att utveckla din förmåga att utmana, integrera och tillämpa akademiska teorier och modeller i praktiken. Under läsåret får du en roll i ett bolag och samarbetar med ledningen i strategiska utvecklingsprojekt för att stödja företagets tillväxt.

30 studenter 1 utbildning = 30 olika erfarenheter
Utbildningen erbjuder stora möjligheter till utveckling och lärande.
Vi ställer höga krav på att du som student engagerar dig i din egen personliga utveckling såväl som kunskapsmässiga fördjupning. Du förväntas ta ett självständigt ansvar för de uppdrag du får från företaget och från akademin. Om du investerar tid, engagemang och vågar utmana dig själv kommer du att bygga en djup förståelse för affärsvärldens komplexitet, samtidigt som du breddar ditt nätverk och har väldigt roligt!

Så funkar det
Lärandet på Matix sker genom ett nära samspel mellan fördjupad teori och skarp praktik. Halva veckan engagerar du dig i föreläsningar, seminarier och case-uppgifter på Handelshögskolan. Andra halvan är du på plats i partnerföretaget där du driver projekt för och/eller med ledningen.

Alumni
Matix har ett starkt, engagerat och aktivt alumninätverk - GREIT. Läs mer

Vill du veta mer?
Kontakta någon av oss:
Jenny Andersson, Utbildningsadministratör: jenny.andersson@handels.gu.se

Björn Remneland Wikhamn,
Akademiskt ansvarig:
bjorn.wikhamn@handels.gu.se

Robert Orbelin,
Verksamhetsansvarig: 
robert.orbelin@handels.gu.se

 

 

 

Sidansvarig: Jenny Andersson|Sidan uppdaterades: 2018-03-14
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?