Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Management (Organisation), kandidatkurs, 30 hp

(Kurskod: FEKP3)

Nivå

Grundnivå

Beskrivning

Kurspaketet består av Management kandidatkurs: Management och organisationsteori 15 hp samt kandidatuppsats 15 hp.

Management och organisationsteori ämnar träna din förmåga att förstå och kritiskt analysera förutsättningarna för organisering och ledning i dagens samhälle. Företagets organisering och ledning ställs emot och analyseras utifrån de institutionella och kulturella villkor som utgör dess verksamhetsförutsättningar. Aktuell forskning och idéutveckling i form av originaltexter på området tillsammans med forskningssammanfattningar utnyttjas. Företeelser inom managementområdet utsätts för kritisk och teoretiskt förankrad analys, med teman som makt, ansvar, och förhållanden ledare ställs inför avseende egen och andras utveckling. Kursens mål är att utveckla och förbereda dig inför ett yrkesliv där du kommer att arbeta i och leda organisationer och företag

Teorikursen består av två delar. Den ena delen har sin tyngdpunkt i teoretiska resonemang och individuella prestationer. Du förväntas läsa in litteratur på egen hand och reflektera kring dess budskap innan respektive tema behandlas. I den andra delen får ni utifrån dessa teoretiska resonemang i små grupper problematisera, studera, och analysera praktiska och metodologiska frågeställningar som rör organisering och ledning. Terminen avslutas med en kandidatuppsats.

Behörighet och anmälan

Förkunskapskrav:

Godkänt resultat om minst 105 hp varav 45 hp från FEG100 Företagsekonomi 1 och FEG200 Företagsekonomi 2 eller motsvarande.

Urval:

Högskolepoäng, max 225 hp

Management (Organisation), kandidatkurs, 30 hp
Start Studietakt Period Anmälan
HT19 Dag, 100 % 2 sep 2019 - 19 jan 2020 Stängd
VT20 Dag, 100 % 20 jan 2020 - 7 jun 2020 Stängd
Sidansvarig: Malin Tengblad|Sidan uppdaterades: 2018-10-08
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?