Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Företagsekonomi 1, 30 hp

(Kurskod: FEG100)

Nivå

Grundnivå

Beskrivning

Företagsekonomi 1 består av fyra delkurser:

  • Organisation och ledarskap 7,5 hp
  • Marknadsföring 7,5 hp
  • Externredovisning 7,5 hp
  • Ekonomistyrning 7,5 hp

Kursen Organisation och ledarskap består av två delar. Den första fokuserar på grundläggande begrepp och perspektiv inom organisation och ledning. I den andra delen analyseras vardagspraktiken med hjälp av de begrepp som togs upp i del ett. Undervisningen består av föreläsningar och seminarier där kopplingen mellan teori och praktik diskuteras.

I kursen Marknadsföring presenteras, förklaras och diskuteras centrala begrepp, modeller och teorier inom marknadsföringsämnet. Delkursen ger insikt i hur olika delar inom marknadsföring relaterar till varandra och du får en inblick i olika situationer som företag ställs inför i sitt marknadsföringsarbete.

Externredovisning har två delar, en teoretisk och en praktisk. Den teoretiska delen fokuserar på grundläggande kunskaper om externredovisningens funktioner och de regler som styr löpande bokföring, bokslut och årsredovisning. I den praktiska delen utförs laborationer där du får göra löpande kontering i kontoplan och upprätta enklare bokslut.

Kursen Ekonomistyrning ger grundläggande kunskaper om begrepp, modeller och samband som används för formell ekonomisk styrning av en verksamhet. Du får bland annat lära dig om budgetering, produktkalkylering och finansiell prestationsmätning.

 

Behörighet och anmälan

Förkunskapskrav: Grundläggande behörighet och Engelska B, Matematik C, Samhällskunskap A eller Engelska 6, Matematik 3b/3c, Samhällskunskap 1b/1a1+1a2 (områdesbehörighet 4/A4).

Urval:

Betyg (34 %), högskoleprov (33 %) och högskolepoäng, max 225 hp (33 %)

Företagsekonomi 1, 30 hp
Start Studietakt Period Anmälan
HT19 Dag, 100 % 2 sep 2019 - 19 jan 2020 Stängd
VT20 Dag, 100 % 20 jan 2020 - 7 jun 2020 Stängd
Sidansvarig: Malin Tengblad|Sidan uppdaterades: 2015-09-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?