Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Corporate Sustainability kandidatkurs, 30 hp

(Kurskod: FEKP7)

Nivå

Grundnivå

Beskrivning

Kurspaketet består av 15 hp teori och 15 hp kandidatuppsats. Teorikursen ges på engelska. Hållbarhetsfrågor har blivit allt viktigare för företagsledare. När företag ska integrera hänsyn till miljö- och sociala frågor i sina strategiska och operativa processer, behöver de balansera behoven att vara lika och olika sina konkurrenter. Genom att vara lika, uppnår företag acceptans från viktiga intressenter och förbättrar sina överlevnadsmöjligheter. Genom att vara olika, uppnår företag potentiellt konkurrensfördelar och förbättrar sina lönsamhetsmöjligheter. En röd tråd genom hela kursen är diskussioner om hur företag hanterar denna strategiska balansgång mellan att vara lika och olika när de integrerar hållbarhetsfrågor i sin verksamhet. Fallstudier och exempel från verkligheten kommer att användas under hela kursen för att hjälpa studenterna att applicera generella koncept i praktiska situationer.

Behörighet och anmälan

Förkunskapskrav:

Godkänt resultat om minst 105 hp varav minst 45 hp från FEG100 Företagsekonomi 1 och FEG200 Företagsekonomi 2 eller motsvarande.

Urval:

Högskolepoäng, max 225 hp

Corporate Sustainability kandidatkurs, 30 hp
Start Studietakt Period Anmälan
VT20 Dag, 100 % 20 jan 2020 - 7 jun 2020 Stängd
Sidansvarig: Malin Tengblad|Sidan uppdaterades: 2018-10-08
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?