Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Corporate Sustainability kandidatkurs, 15 hp

(Kurskod: FEG32S)

Nivå

Grundnivå

Beskrivning

15 hp teorikurs som komplement till din kandidatinriktning. Hållbarhetsfrågor har blivit allt viktigare för företagsledare. När företag ska integrera hänsyn till miljö- och sociala frågor i sina strategiska och operativa processer, behöver de balansera behoven att vara lika och olika sina konkurrenter. Genom att vara lika, uppnår företag acceptans från viktiga intressenter och förbättrar sina överlevnadsmöjligheter. Genom att vara olika, uppnår företag potentiellt konkurrensfördelar och förbättrar sina lönsamhetsmöjligheter. En röd tråd genom hela kursen är diskussioner om hur företag hanterar denna strategiska balansgång mellan att vara lika och olika när de integrerar hållbarhetsfrågor i sin verksamhet. Fallstudier och exempel från verkligheten kommer att användas under hela kursen för att hjälpa studenterna att applicera generella koncept i praktiska situationer.

Kursen inleds och avslutas med diskussioner om hur miljö- och sociala frågor kan kopplas till företagsstrategier. Här ges en överskådlig teoretisk förståelse för hur hållbara affärsstrategier utvecklas i olika branscher och verksamheter, hur etiska överväganden kommer in i företags strategier, och hur konsekvens-analyser med olika tidshorisont görs. Efter denna initiala fokus på hållbara affärsstrategier följer tre delmoment marknads- och produktutveckling, kalkylering och finansiering, samt som fördjupar tidigare inhämtade grundläggande kunskaper inom företagsekonomi genom att koppla dessa kunskaper till hållbar utveckling. Kursen avslutas med att de olika delmomenten ånyo samlas ihop med utgångspunkt i hur företag kan integrera hållbarhet och affärsstrategier.

Varje kursomgång bygger på olika praktiska fallbeskrivningar, så att varje moment av kursen innebär applicering av teoretiska kunskaper på några typer av verksamheter, i samarbete med företrädare från verksamheterna ifråga.

Behörighet och anmälan

Förkunskapskrav:

Godkänt resultat om minst 105 hp varav 45 hp från FEG100 Företagsekonomi 1 och FEG200 Företagsekonomi 2 eller motsvarande.

Urval:

Högskolepoäng, max 225 hp

Corporate Sustainability kandidatkurs, 15 hp
Start Studietakt Period Anmälan
VT20 Dag, 100 % 20 jan 2020 - 25 mar 2020 Stängd
Sidansvarig: Malin Tengblad|Sidan uppdaterades: 2015-09-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?