Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kurser ekonomisk geografi


När du läser ekonomisk geografi får du lära dig om hur platser, regioner och länder förändras och integreras, ofta som en del av den globala utvecklingen.

Kunskaperna och verktygen du får under utbildningen kan användas för arbete med omvärldsanalys på både mikro- och makronivå. Kunskaper i omvärldsanalys är en nyckelfråga för dig som vill arbeta med strategi- och framtidsarbete inom näringslivet eller med näringsutveckling och planering på kommunal, regional eller nationell nivå.

Ekonomisk geografi kan med fördel kombineras med exempelvis företagsekonomi, nationalekonomi och statsvetenskap.

Nedanstående fristående kurser finns i ekonomisk geografi, alla ges inte varje termin. Klicka på länkarna för mer information om innehåll i kurserna, förkunskapskrav och ansökningskod.

Grundkurser

Fortsättningskurs

Fördjupningskurs


Kurser i ekonomisk geografi ges vid Företagsekonomiska institutionen.

Studievägledning

Hos studievägledningen kan du få svar på frågor om:

  • ansökning
  • antagning
  • behörighet
  • kursutbud
  • examina


Telefon- och besökstid mm

Litteraturlistor, kursplaner, scheman mm

I lärplattformen Canvas finns information om våra kurser. Du som inte är registrerad kan ta del av kursplaner, litteraturlistor med mera.

För att kunna komma åt allt kursinnehåll i Canvas måste du ha ett aktivt studentkonto vid Göteborgs universitet och vara registrerad på kursen.

Länkar till våra kurser i Canvas finns i Studentportalen

Sidansvarig: Malin Tengblad|Sidan uppdaterades: 2019-09-18
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?