Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Bitlab

Bitlab (Business IT Lab), tidigare CFA (Centrum för Affärssystem) började som en strategisk satsning på Handelshögskolan och är numera en operativ del av Företagsekonomiska Institutionen. Bitlab har som uppgift att stödja utbildning och forskning inom digitalisering. Vi agerar också mötesplats för näringsliv och akademi inom digitaliseringsfrågor.

Bitlab är involverad i kurser som bedrivs på Handelshögskolan där studenterna får inblick i användandet av olika affärssystem via övningar, praktikfall och simuleringar. Bitlab har också samarbete och stöd från flera olika organisationer som t.ex. affärssystemsleverantörer och konsultfirmor.

Bitlab driver även universitetssamarbetet SANTE Academy (Scandinavian Academic Network for Teaching Enterprise systems). SANTE Academy ger studenter och lärare från andra universitet tillgång till affärssystem och pedagogiskt material ur Bitlabs arkiv.

Bitlab driftar även en avancerad serverpark som fungerar som en teknisk hubb för utbildning och forskning.

Sidansvarig: Malin Tengblad|Sidan uppdaterades: 2018-02-19
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?