Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Lärare

Inom kurspaketet Avancerad externredovisning med juridik kommer du att möta lärare både från Handelshögskolan och gästföreläsare från näringslivet.

Kursansvariga lärare

Anna-Karin Pettersson undervisar i externredovisning och är universitetslektor vid Företagsekonomiska institutionen. Anna Karin var tidigare verksam som redovisningsspecialist på PwC och AB Volvo, där hon arbetade med både svensk redovisning och IFRS. Hon har blivit utsedd till bästa lärare av Handelshögskolan i Göteborgs studentkår samt fått en utmärkelse för bästa kurs av Far Akademi.

 

Pernilla Lundqvist undervisar i externredovisning på Företagsekonomiska institutionen. Därutöver är Pernilla partner och arbetar som redovisningsspecialist på EY. Pernilla arbetar med medelstora och stora företag samt noterade företag. Pernilla har tidigare arbetat som redovisningsspecialist i 14 år på KPMG. Hon arbetar även med utbildning inom IFRS och undervisar såväl internt inom EY som externt inom svensk redovisning, IFRS samt vissa associationsrättsliga frågor. Pernilla är ordförande i Regelrådet vars uppgift är att granska och yttra sig över kvaliteten på konsekvensutredningar till författningsförslag som kan få effekter av betydelse för företag. Hon är också ordförande i FARs policygrupp för redovisning, ekonomisk expert i Hovrätten för västra Sverige och har medverkat som expert i en statlig utredning, Redovisningsutredningen, vars uppdrag bland annat var att förenkla redovisningsreglerna.

Bo Svensson undervisar i skatterätt och är universitetslektor vid Juridiska institutionen. Han har tidigare blivit utsedd till bäste lärare på både ekonom- och juristutbildningen på Handelshögskolan i Göteborg. Dessutom utsedd till bäste lärare på ekonomlinjen i Sverige av Svenska Civilekonomföreningen. Numera delar han sin tid mellan att undervisa och att vara skattejurist på Wistrand advokatbyrå i Göteborg. Han undervisar även praktiker och har utbildningsuppdrag för bland annat FAR och Sveriges redovisningskonsulters förbund (SRF).
 

Leif Östling har lång erfarenhet av att undervisa inom allmän civilrätt, associationsrätt och marknadsrätt vid Juridiska institutionen, Handelshögskolan vid Göteborgs universitet. Han är kursansvarig för Juridik för ekonomprogrammet, Juridik för ekonomer, Juridik särskild arbetsrätt på Personalvetarprogrammet.
 

 

Sidansvarig: Malin Tengblad|Sidan uppdaterades: 2019-12-16
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?