Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

1-årigt kurspaket på svenska


Vill du bli revisor eller har du planer på att bli ekonomichef, controller, redovisningsekonom eller konsult? Då är det 1-åriga kurspaketet Avancerad externredovisning med juridik något för dig.

Här får du lära dig om reglering och praktisk tillämpning inom både externredovisning och juridik. På kurserna får du möta några av Handelshögskolans bästa lärare och personer från näringslivet genom gästföreläsningar och praktikfall.

Kurspaketet innehåller kurser som i samråd med branschen anses användbara för en revisor. Kurserna utgör dessutom en lämplig förberedelse för de studenter som i framtiden ska avlägga revisorsprov för att bli auktoriserad revisor. När du är klar med utbildningen kan du ansöka om en magisterexamen i företagsekonomi.

Fyra kurser ingår i kurspaketet

Följande fyra kurser ingår i kurspaketet Avancerad externredovisning med juridik:
• Avancerad externredovisning, 15 hp
• Juridik för ekonomer, 15 hp
• Beskattningsrätt 1, 15 hp
• Magisteruppsats inom externredovisning, 15 hp

Mer om kurserna

Vad tycker studenterna om utbildningen?

Vid utvärderingen av den första kursen Avancerad externredovisning gav studenterna 4,7 av 5 i betyg.

”Superkul kurs och jag är riktigt glad att jag valde detta masterprogram!"

”Kul att alla lärare är så engagerade i ämnet, man blir inspirerad!”

”Väldigt matnyttiga praktikfall och duktiga föreläsare.”

”SKFs föreläsning var ett bra inslag som hjälpte mycket till praktikfallet.”

”Gästföreläsningen med Dan Brännström (från FAR) var väldigt bra och inspirerande”

Vad tycker revisionsbyråerna om utbildningen?

"Vi är mycket positiva till detta initiativ från Handels. En fördjupning i kvalificerade redovisningsfrågor, juridik och beskattning ger en mycket bra teoretisk plattform för våra blivande revisorsassistenter och stärker deras framtida förmåga att lösa komplexa frågeställningar i klientmiljö."
Fredrik Jonsson, Deloitte

"Det är positivt och välkommet att de studenter som vill bli auktoriserade revisorer får ett tydligt utbildningsalternativ. Vi värdesätter även att utbildningen har ett inslag av praktisk tillämpning."
Annika Hessler, KPMG

"Mycket positivt att Handels erbjuder ett tydligt kurspaket med inriktning mot revision. Det underlättar för oss i vår rekryteringsprocess, då kurspaketet mot revision säkerställer en bra grund för en fortsatt karriär som revisor på PwC."
Linda Selander, PwC

Vad kan du jobba med efter examen?

Många studenter väljer en karriär inom revision efter studierna och kurspaketet är särskilt väl anpassat för dem. Men utbildningen är bredare och öppnar dörrar till fler yrken exempelvis ekonomichef, controller och konsult inom olika områden.

Arbetsmarknaden är mycket god

Så här svarar några av revisionsbyråerna på frågan "Hur många nyexaminerade studenter med inriktning på redovisning planerar ni att anställa i Göteborg, med start hösten 2018?:

  • KPMG: 8-10 nyutexaminerade inom Revision i Göteborg och totalt ca 50 stycken inom Revision i Sverige.
  • Deloitte: Vi anställer i regel 8–10 nya assistenter varje år i Göteborg som börjar i augusti och därutöver ytterligare 3-4 som börjar i januari.
  • PwC: 10-12 personer i Göteborg
  • EY: Vi räknar med att anställa ca 13-15 st till Göteborg augusti 2018, samt ca 65 st i augusti och 15 st i januari till Stockholm 2018.

2500 nya jobb 2018

Enligt Civilekonomen kommer det att finnas 2500 nya jobb på revisionsbyråer 2018. Revisionsbyråerna slåss om talangerna på en glödhet arbetsmarknad. I år har de sex största revisionsbyråerna anställt 1300 nyutexaminerade. Samtliga byråer planerar att rekrytera minst lika många eller fler under 2018. Läs mer på Civilekonomen.se

Liten konkurrens om jobben

Arbetsförmedlingens prognoser visar också på att det är liten konkurrens om jobb som redovisningsekonomer, revisorer och controllers. Läs mer i "Var finns jobben? Bedömning för 2017" på sidan 17-18.

Ansök senast 16 april

Nästa kurspaket startar hösten 2019. Sista ansökan är den 15 april 2019 på antagning.se

Förkunskapskrav

180 hp varav 90 hp företagsekonomi inklusive kandidatuppsats och en inriktning mot redovisning inkluderande koncernredovisning och juridisk grundkurs eller motsvarande utbildning. Dessutom krävs språkkunskaper motsvarande Svenska B eller Svenska 3 och Engelska A eller Engelska 5.

Urval

Högskolepoäng, max 225 hp

Vill du veta mer – kontakta oss!

Mari Paananen, kurskoordinator, mari.paananen@handels.gu.se

Johanna Fransson Tellander, kursadministratör johanna.fransson.tellander@handels.gu.se

Så här tycker studenterna

Sidansvarig: Malin Tengblad|Sidan uppdaterades: 2019-02-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?