Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Forskning

Den forskning vi bedriver i sektionen är präglad av öppenhet och mångsidighet. Därför är vi noga med att inte avgränsa oss för smalt inom redovisningens olika delområden. Vi strävar efter att vara mottagliga för pågående diskussioner inom forskningsområdet samtidigt som vi anpassar vår forskning till de rådande debatterna i samhället. Vi är också öppna för insikter från redovisningsfältets olika områden. Därför har vi inom ramen för redovisningssektionen fyra undergrupper där vi forskar inom olika delar av redovisningsområdet. Dessa undergrupper är; Ekonomistyrning, Externredovisning, Centrum för affärssystem samt Redovisningskommunikation.

Gruppen för Ekonomistyrning bedriver utbildning och forskning i det företagsekonomiska delämnet ekonomistyrning. Ekonomistyrning syftar till att med hjälp av ekonomiska modeller tillhandahålla medel för chefer att kunna planera och följa upp verksamheten.

Gruppen förExternredovisning fokuserar på den redovisning som sker från företag till externa intressenter. Ämnesområdet innefattar reglering av redovisning, regleringens effekter på kapitalmarknader och andra externa intressenter, samt företags redovisningsval.

Centrum för Affärssystem (CFA) har till uppgift att stödja forskning och utbildning, samt att agera mötesplats för näringsliv och akademi och bedriva uppdragsutbildning.

Inom gruppen för Redovisningskommunikation forskas och undervisas kring produktion och tolkning av redogörelser – muntliga som skriftliga – som refererar till redovisningssiffror. Mer om den forskning som bedrivs i sektionen kan du läsa om under respektive forskningsgrupp.
 

Forskningsprojekt finansierade av Stena Line AB

Forskningsprojekt finansierade av Torsten Söderbergs stiftelse

Sidansvarig: Anne Herling|Sidan uppdaterades: 2013-05-14
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?