Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Redovisning

Inom redovisningssektionen bedrivs forskning och undervisning inom redovisningsämnets olika delområden.

Utbildning

Sektionen erbjuder kvalificerad utbildning inom redovisningsområdet. Vi har ett brett utbud av kurser. Alla kurser som ges vid redovisningssektion har som mål att ge studenten en gedigen akademisk grund för möten med verkliga problem och som är användbar i framtida yrkesutövning. De flesta av våra lärare har en doktorsexamen och är aktiva forskare. 

Forskning

Sektionen för redovisning vid Handelshögskolan bedriver forskning med två inriktningar: Externredovisning och Ekonomistyrning. Inom båda dessa inriktningar förekommer ett brett spektrum av empirisk och teoretisk forskning. Sektionen bedriver också pedagogisk forskning som berör effekterna av undervisningsmetoder i redovisningskurser inom högre utbildning.

Forskningsverksamheten har en internationell prägel. Sektionens medarbetare samarbetar med forskare och forskargrupper vid ett flertal internationella universitet och handelshögskolor och publicerar sin forskning i internationellt välrenommerade vetenskapliga tidskrifter. Mer om forskningen

 

Sidansvarig: Anne Herling|Sidan uppdaterades: 2016-12-13
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?