Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Forskning

Sektionen för Management & Organisation bedriver forskning som belyser och problematiserar organisering och ledarskap. Forskning inom Ekonomisk geografi bedrivs också inom sektionen och den är inriktad mot regional ekonomisk omvandling och strukturell förändring samt geografiska aspekter av internationellt företagande.

Tidigare har begreppen management och ledarskap främst använts i industriella miljöer, men idag används de även inom vård och omsorg, skola och kulturinstitutioner. Forskarna vid sektionen studerar användande av management inom näringsliv, förvaltning, offentlig sektor samt organiseringen av det civila samhället. Exempel på forskningsområden är Human Resource Management, Business Ethics and Sustainability, Health Care Management, Strategic management, Innovation, International Business, och Change Management.

Forskningen bedrivs utifrån en företagsekonomisk och samhällsvetenskaplig grund och omfattar en mängd olika teoretiska och metodologiska inriktningar. Det innebär att forskningen inte vilar på en gemensam teoretisk grund utan på en gemensam ambition att ta fram ny kunskap som går att omsätta i praktiken samt att bidra teoretiskt till forskningsfältet.

Sektionen bidrar med publikationer i internationella tidskrifter, vid såväl svenska som internationella förlag, samt presentationer av vetenskapliga texter vid internationella konferenser.

Publikationer

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

Sidansvarig: Maria Persson|Sidan uppdaterades: 2016-09-22
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?