Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Utbildning

Inom sektionen erbjuds kvalificerad utbildning inom finansiell ekonomi, operativ styrning samt logistik och transportekonomi.
Sektionen har ansvar för kurser på alla nivåer från grundkurser till forskarkurser.

Logistik

Utbildning i logistik bedrivs inom Handelshögskolans logistikprogram (180hp) som avser att ge studenterna en god allmän ekonomkompetens i kombination med en kvalificerad kompetens inom logistikområdet för framtida yrkesverksamhet på ledande befattningar inom näringsliv och offentlig förvaltning. Handelshögskolan har även ett internationellt Master of science-program inom logistik, Logistics and Transport Management (120hp), som är ett program avsett för studenter som inte tidigare specialiserat sig inom logistik. Programmet omfattar även en 30 poängs mastersuppsats och är en påbyggnad på en 180 poängs grundexamen. Dessutom ges ett antal fristående kurser inom logistikområdet. Gruppen erbjuder även uppdragsutbildning för företag, myndigheter och organisationer som vill utveckla sina medarbetares kompetens inom logistikområdet.

Industriell och finansiell ekonomi

Inom Industriell och finansiell ekonomi erbjuder vi Dig, som siktar på en karriär inom företag, en gedigen utbildning i ekonomiskt beslutsfattande. Hos oss får Du en grundläggande träning i att använda vetenskapliga metoder för att analysera ekonomiska frågeställningar. Samtidigt lär vi Dig tillämpa dessa metoder inom företag i Sverige och utomlands.

De beslut Du kommer att behärska gäller tre huvudområden:

  • investeringsbedömningar och verksamhetsstyrning
  • analys av företags finansiella situation
  • företagsvärdering
     

Denna kombination gör Dig och Dina kurskamrater i det närmaste unika. När andra högskolor satsar på smala områden så lägger vi betoning på integration.

Industriell och Finansiell Ekonomi står just för att integrera den reala och finansiella sidan av industriellt företagande. Denna samverkan präglar inte enbart vår utbildning utan också vår forskning.

Våra lärare hjälper Dig:

  • att få en stabil grund inom dessa spännande områden.
  • att ge Dig en inblick i var forskningsfronten inom området ligger.

 

Sidansvarig: Wiviann Hall|Sidan uppdaterades: 2019-08-07
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?