Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Logistiska konsekvenser av konflikten i Göteborgs containerhamn

Den långvariga konflikten i APM Terminals containerterminal i Göteborg har lett till att volymerna i containerflödet är de lägsta sedan 2001. Stora rederier har ställt in direktanlöp med de största fartygen, stora företag har lagt om sina transporter och även små företag som är beroende av en fungerande import och export har påverkats.

I projektet studeras de logistiska konsekvenserna av konflikten och hur problem som uppstått hanteras av olika aktörer i konfliktens olika skeden. Syftet med projektet är att se vilka aktörer som påverkas, hur de påverkas, vilka åtgärder de har tagit och kan ta för att minska konsekvenserna samt vilka effekterna har blivit i form av förändrade godsflöden, val av trafikslag och kostnader. Detta kommer att undersökas med hjälp av intervjuer, workshops, analys av företagsdata, AIS-analys och beräkning av ekonomiska och miljömässiga effekter.

Projektet genomförs i samarbete mellan Handelshögskolan vid Göteborgs Universitet och det maritima kunskapsföretaget SSPA.

Finansiär

Trafikverket 2017-2019

Medverkande personer i projektet

Handelshögskolan
Johan Woxenius, professor– kontaktperson
Rickard Bergqvist, professor
Marta Gonzalez-Aregall, postdoktor
Anastasia Christodoulou, postdoktor

SSPA
Martin Svanberg
Vendela Santén
Sara Rogerson
 

 

Sidansvarig: Wiviann Hall|Sidan uppdaterades: 2017-12-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?