Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Industriell och finansiell ekonomi & Logistik

Sektionen Industriell och finansiell ekonomi & Logistik arbetar inom två områden Industriell och finansiell ekonomi respektive Logistik. Industriell och finansiell ekonomi fokuserar på ekonomisk analys, planering och strategisk kontroll av företag och företagsliknande organisationer. Detta område har sina rötter i produktionsteori, finansiell teori, systemanalys och optimeringslära. Inom Logistikområdet bedrivs forskning och utbildning inom logistik, transportekonomi, distributionskanaler och supply chain management med inriktning mot företags- och systems beteende, systemutformning och styrning, särskilt med avseende på kostnadseffektivitet, kvalitet och miljöpåverkan.

Inom sektionen erbjuds kvalificerad utbildning inom finansiell ekonomi, operativ styrning samt logistik och transportekonomi. Stor vikt fästs på att ge deltagarna fördjupade kunskaper om beslutssituationer och beslutsmodeller för kvalificerad ledning av företag. En kritisk förståelse över hur stora företag styrs strategiskt och operativt kompletteras med handfasta tekniker. Sektionen har ansvar för kurser på alla nivåer från grundkurser till forskarkurser. Sektionen har ansvar för utbildningarna Handelshögskolans logistikprogram (Ekonomie kandidat-program) och Logistics and Transport Management (Master of Science-program), medverkar i Handelshögskolans finansprogram (Master of Science-program) samt har ansvar för kurser inom Handelshögskolans ekonomprogram och för fristående kurser. Vi arbetar för att skapa kontakter inom kompetensområdet mellan Handelshögskolan, studenter, näringsliv och offentlig sektor.

 

Sidansvarig: Wiviann Hall|Sidan uppdaterades: 2016-11-02
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?