Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

FE-rapporter

 

Vid Handelshögskolan finns sedan många år en rapportserie med namnet FE-rapport. FE-rapporten ska ses som ett steg mot vidare publicering och bör bestå av bearbetat material men som ännu inte är färdigt för tidskriftpublicering.

FE-rapporterna läggs in i förutom Göteborgs universitets publikationer (GUP/GUPEA) även i den onlinebaserade publikationsdatabasen Scandinavian Working Papers in Business Administration. S-WoBA är ett samarbete mellan de företagsekonomiska institutionerna på de största universiteten i Sverige och administreras av Handelshögskolan i Stockholm. På detta sätt blir rapporterna tillgängliga för en bred publik. I S-WoBA finns en funktion som räknar antalet besökare som öppnar eller laddar ner varje abstract eller fulltextpublikation och det har visat sig att frekvensen är relativt hög.

FUN anser att FE-rapporterna är en viktig publiceringskanal, som också kan ge institutionens sektioner ökad möjlighet att visa fram sin forskning. Ytterst ansvarig för rapportserien är studierektorn för forskarutbildningen och FUN har beslutat att följande riktlinjer gäller:

  1. Rapporterna kommer att fortsätta att publiceras i SWOBA (http://swoba.hhs.se/).
  2. Institutionens sektioner har ansvaret för rapporterna och deras innehåll, vilket också innebär ett kvalitetsansvar. Innan rapporterna är färdiga att publiceras ska de seminariebehandlas. Det kan vara lämpligt att en ansvarig utses i varje sektion.
  3. Rapporterna är att betrakta som working papers, alltså ett steg på vägen till vidare förädling i form av artikel, slutrapport från projekt eller motsvarande.
  4. Rapporterna följer en gemensam mall. För vidare information kontakta Maria Persson, maria.persson@handels.gu.se, som har en samordnande funktion för FE-rapporternas slutbehandling.
Sidansvarig: Malin Tengblad|Sidan uppdaterades: 2012-02-16
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?