Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Praktisk information

 

Här finns viktig och nyttig information om:

Ny student - checklista och infohäfte
Registrering på ditt program/din kurs
GUL
Tentamen
Bibliotek
Lokaler
Studenthälsa
Studentkåren
 

Ny student
För att underlätta för dig som är ny på Handelshögskolan finns det en välkomstbroschyr (pdf) som vägleder dig genom din första tid på Handelshögskolan. Längst bak i broschyren hittar du en checklista som innehåller allt som du behöver fixa i samband med studiestarten.

För att få påbörja dina studier måste du registrera dig på institutionen annars förlorar du din plats.


Registrering på ditt program/din kurs
För att få påbörja dina studier måste du registrera dig på institutionen/ditt program, annars förlorar du din plats.

Obligatorisk webbregistrering görs via Ladok på webb. Om du glömmer att registrera dig förlorar du din utbildningsplats till någon av våra reserver. Mer om registrering
 

GUL
GUL står för Göteborgs universitets lärplattform. I GUL hittar du all information om din kurs, t ex schema och kursplan. Genom GUL kan du också ha kontakt med din lärare, som bl a kan lägga ut material som har med kursen att göra på kursens sida i GUL.

Länk till öppna sidor i GUL för Företagsekonomiska institutionens kurser
 

Tentamen
För att få skriva en tenta måste du kunna visa legitimation, vara registrerad på kursen och anmäld till tentan. Anmälan görs senast en vecka före tentatillfället via Studentportalen.
 

Bibliotek

Ekonomiska biblioteket
På Ekonomiska biblioteket hittar du litteratur och digital information med koppling till de ämnen som finns inom Handelshögskolan. Biblioteket har också en stor FN-samling, statistiksamling och officiellt EU-tryck. Ekonomiska biblioteket är en del av Göteborgs universitetsbibliotek.

De digitala resurserna är omfattande och Ekonomiska biblioteket ger dig tillgång till ett stort antal databaser och elektroniska tidskrifter. Bibliotekspersonalen lär dig att söka i materialet.

Förutom böcker, tidskrifter och tidningar erbjuder biblioteket en trivsam och effektiv studiemiljö. Det finns 390 läsplatser i läsesalen. Du kan dessutom boka grupprum och datorer via webben.

Studio för läs- och synhandikappade
Ekonomiska biblioteket har en studio för läs- och synhandikappade. I denna finns två arbetsplatser med förstoringsprogram, talsyntes, stavningsprogram, skanner och skrivare. Den ena arbetsplatsen har punktskrivare och punktdisplay.

Ekonomiska biblioteket ligger i hus A, plan 3 på Handelshögskolan.

Mer om Ekonomiska biblioteket


Samhällsvetenskapliga biblioteket
Samhällsvetenskapliga biblioteket ligger mittemot Handelshögskolan. Där finns kurslitteratur, alla svenska dagstidningar och ett stort antal internationella tidningar. Där finns också grupprum och en fin läsesal där du kan sitta och plugga.

Länk till Samhällsvetenskapliga biblioteket
 

Lokaler
Din undervisning kommer till största delen äga rum i Handelshögskolans lokaler på Vasagatan 1.

För att Handelshögskolans lokaler ska fortsätta att vara fina, och för att vi ska ha en trivsam studiemiljö, är det viktigt att alla hjälps åt att hålla snyggt. Om du tar med bestick och porslin från restaurangen måste du komma ihåg att lämna tillbaka dem. Ditt skräp slänger du i våra källsorteringsstationer - då bidrar du också till en hållbar miljö och Handelshögskolan uppfyller sitt åtagande som ISO14001-certifierad.

Karta över Handelshögskolans lokaler och information om hur du tar dig till Vasagatan 1


Studenthälsa
Som student här kan du vända dig till Akademihälsan om du får problem under din studietid. Akademihälsan kan liknas vid studenternas företagshälsovård och fungerar som ett komplement till övrig hälso- och sjukvård. Man arbetar förebyggande med studiemiljöfrågor, vilket omfattar fysisk, ergonomisk och psykosocial arbetsmiljö. Det förebyggande arbetet sker genom utbildning, information och rådgivning kring arbetsmiljö och hälsa. Du kan även vända dig till Akademihälsan för individuellt kris- och samtalsstöd samt viss sjukvård med anknytning till studiesituationen.

Akademihälsan arrangerar kurser i stresshantering och hur man hanterar tentaångest. Man samlar även kamratgrupper där du har chans att träffa andra studenter.

Till Akademihälsans webbplats (öppnas i nytt fönster)


Studentkåren
HHGS - Handelshögskolans i Göteborg Studentkår - är kåren för Handelshögskolans studenter. Det är frivilligt att vara med i studentkåren. HHGS har ett mycket brett verksamhetsområde och erbjuder någonting för alla. Genom att delta i HHGS olika arrangemang, kurser, föreningar och aktiviteter träffar du andra studenter och personer från näringslivet.

Kårexpeditionen finns  i Hus H, plan 3
Länk till studentkåren HHGS


GFS Studentservice
GFS är en samarbetsorganisation för alla studentkårer i Göteborg och erbjuder t ex juridisk rådgivning, Studenthälsan och friskvård på de två Fysiken-anläggningarna.

Länk till GFS Studentservice

Sidansvarig: Malin Tengblad|Sidan uppdaterades: 2018-02-07
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?