Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Likabehandling

Göteborgs universitet har en likabehandlingspolicy som syftar till att främja en arbetsmiljö där alla studenter, anställda och andra verksamma ges bästa möjligheter att utvecklas oavsett kön, etnicitet, religion eller annan trosuppfattning, eventuella funktionsvariationer eller sexuell läggning. I denna policy uttalas att de tre områdena jämlikhet, jämställdhet och likabehandling skall vara integrerade.

  • Jämlikhet är i detta sammanhang det överordnade begreppet som utgår från alla människors lika värde.
  • Jämställdhet syftar på den specifika jämlikheten mellan könen.
  • I likabehandlingsbegreppet innefattas strategier för att förebygga och vidta åtgärder mot olaglig diskriminering inom verksamheten.
     

Som en följd av denna policy och i överensstämmelse med förändrade lagrum på området skall tidigare gjorda jämställdhetsplaner på såväl fakultets- som institutionsnivå ersättas med integrerade likabehandlingsplaner. Ytterligare en följd av detta utökade ansvarsområde är att tidigare jämställdhetsombud har ersatts av likabehandlingsrepresentant.

Likabehandlingsrepresentantens uppdrag är att stödja prefekt i utformning och genomförande av institutionens likabehandlingsarbete samt att fungera som kontaktperson för likabehandlingsärenden.


Kontaktpersoner:

Likabehandlingsrepresentant vid Företagsekonomiska institutionen Curt Nestor

Kontaktperson för studenter vid Företagsekonomiska institutionen är studierektor Kristina Jonäll.

Studenter kan även vända sig till Studentkårens likabehandlingsrepresentant Astrid Johansson

Sidansvarig: Malin Tengblad|Sidan uppdaterades: 2018-01-24
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?