Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Var finns produktiva alternativ för coronakrisens varslade och vilka insatser behövs?

Nyhet: 2020-06-05

Var finns produktiva alternativ för coronakrisens varslade och vilka insatser behövs? Det diskuterar Martin Henning och Rikard H. Eriksson i en artikel i Entreprenörskapsforum.

Artikeln i Entreprenörskapsforum inleds med "De mest uppenbara effekterna av ekonomiska kriser är varsel och stigande arbetslöshet. Samtidigt frigör denna i sig negativa effekt humankapital som kan komma till produktiv nytta på nya jobb i andra yrken och branscher. Coronakrisen är inte ett undantag. Flertalet verksamheter har under de senaste månaderna tvingats varsla eller permittera sin personal samtidigt som det råder stor personalbrist inom vissa yrken inom vård och omsorg, transport och jordbruk. Till vilken grad kan produktiva över-flyttningar av varslad personal göras till bristyrken, och vilka insatser krävs för att hantera eventuell matchningsproblematik?"

Ta del av artikeln i fulltext utan kostnad

AV:

Sidansvarig: Malin Tengblad|Sidan uppdaterades: 2014-05-19
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?