Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Cecilia Solér och Ola Bergström medverkar i Almedalen

Nyhet: 2017-06-27

Cecilia Solér och Ola Bergström från Företagsekonomiska institutionen medverkar i Almedalsveckan i Visby på seminarier om hållbar konsumtion och omställning på arbetsmarknaden.

Hållbar konsumtion

Cecilia Solér medverkar dels i seminariet "Cirkulär ekonomi i praktiken – hur vi kan hushålla med våra resurser?"  den 5 juli. Seminariet kommer att fokusera på frågor som: Hur fungerar den cirkulära ekonomin i praktiken? Hur kan vi hushålla med våra resurser? Att återanvända och återvinna det avfall som inte går att förebygga, att ta tillvara energin i allt material och att minimera de rester som blir över genom att samverka i den lokala infrastrukturen. Mer om seminariet, på Almedalsveckan webbplats

Cecilia är även särskilt inbjuden till ett rundabordssamtal som Konsumentverket anordnar för att starta upp Forum för miljösmart konsumtion.

Omställning på arbetsmarknaden

Ola Bergström medverkar i seminariet "Ökad förmåga till förändring och mer konkurrenskraft med omställningsorganisationerna" den 5 juli. Där kommer man att diskutera frågor som: Skapar det svenska systemet med överenskommelser mellan arbetsmarknadens parter ett mer konkurrenskraftigt samhälle? Vilka olika metoder för omställning på arbetsmarknaden finns i Europa och hur viktigt ärdet att ha förmåga till förändring?

Mer om seminariet, på Almedalsveckans webbplats

 

AV:

Sidansvarig: Malin Tengblad|Sidan uppdaterades: 2014-05-19
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?