Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Förnyelsearbete inom svensk industri i fokus för nytt projekt

  [2017-12-12] Den svenska tillverkningsindustrins framtida utveckling avgörs av förmågan till förnyelse. Hur görs förnyelsearbete i internationella företag som finns inom tillverkningsindustrin i Sverige? Det kommer att undersökas i projektet Strategiskt förnyelsearbete inom svensk industri som har fått 3 miljoner från Vinnova.

 • HR-arbetet - från operativt till mer strategiskt?

  [2017-12-05] Vad innebär HR-yrket, hur arbetar organisationer med HR och vilka är dagens och framtidens utmaningar i HR-arbetet? I HR-undersökningen 2017 presenteras resultaten från en enkätundersökning som kartlägger frågorna från HR-medarbetares perspektiv. HR-undersökningen 2017 har gjorts av Centrum för global human resource management vid Göteborgs universitet i samverkan med Sveriges HR Förening.

 • Diplomering 25 november 2017

  [2017-11-29] Lördagen 25 november diplomerades 170 studenter från Handelshögskolan under högtidliga former.

 • Miljoner till forskning om sjöfart och miljö

  [2017-11-20] Sjöfarten är en stor källa till utsläpp av skadliga luftföroreningar och koldioxid. I ett nytt projekt har en forskargrupp från VTI och Göteborgs universitet fått 6,4 miljoner kronor för att analysera vilka styrmedel och åtgärder som är mest kostnadseffektiva för att minska sjöfartens utsläpp.

 • Dags för ett åldersmedvetet ledarskap?

  [2017-11-02] Den åldrande befolkningen är en av våra stora samhällsutmaningar. På det nya, tvärvetenskapliga forskningscentret AgeCap belyser man frågorna från flera håll. Professor Ewa Wikström studerar vad som händer på våra arbetsplatser när vi närmar oss pensionsåldern.

 • Effekterna av hamnkonflikten ska granskas i ny studie

  [2017-10-20] Den långvariga konflikten i APM Terminals containerterminal i Göteborg har lett till att volymerna i containerflödet är de lägsta sedan 2001. Stora rederier har ställt in direktanlöp med de största fartygen, stora företag har lagt om sina transporter och även små företag som är beroende av en fungerande import och export har påverkats.

 • De stora frågorna löser vi bäst tillsammans

  [2017-10-16] Ju mer komplexa samhällsutmaningar vi står inför, desto viktigare är det att jobba över disciplingränserna för att tackla dem. Handelshögskolan har en av landets starkaste forskningsmiljö inom det ständigt aktuella ämnet godstransport och logistik. Johan Woxenius, professor i logistik, ser tvärvetenskapen som en förutsättning för framgång.

 • Stora utmaningar för industrins kompetensförsörjning väntar

  [2017-10-10] Industrin står inför stora utmaningar när det gäller kompetensförsörjning på grund av stora pensionsavgångar de kommande 10 åren och brist på arbetskraft med rätt utbildning. Detta framkommer i en rapport från Industrins ekonomiska råd där professor Ola Bergström är en av författarna.

 • 3,1 miljoner till projekt om indieutvecklares betydelse för dataspelsbranschen

  [2017-10-09] Den svenska dataspelsbranschen befinner sig i ett intensivt utvecklingsskede och har en hög tillväxttakt när det gäller omsättning, skapade arbetstillfällen och nyregistrerade företag. Det finns också en mängd indieutvecklare som är verksamma utanför de stora företagen. Hur påverkar de kreativiteten och arbetsförhållanden inom branschen?

 • Professor med fokus på företags arbete med hållbarhetsfrågor

  [2017-10-03] Hur arbetar företag med sociala och miljömässiga frågor? Vilken roll kan företag spela i att förbättra världen och på vilka sätt? Det är frågor som drivit Niklas Egels-Zandén ända sedan han påbörjade forskarutbildningen och han drar sig inte för att utmana företagen med sina forskningsreultat. Niklas är nybliven professor i företagsekonomi vid Handelshögskolan på Göteborgs universitet.

Fler nyheter

Sidansvarig: Malin Tengblad|Sidan uppdaterades: 2014-05-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://fek.handels.gu.se/aktuellt/nyheter/
Utskriftsdatum: 2017-12-16