• Ledig anställning: Administrativ chef

[2018-01-04] Företagsekonomiska institutionen söker administrativ chef.

• Vilka hotell är mest lönsamma - kedjeanslutna eller fristående?

[2017-12-21] Hotell- och restaurangbranschen är en viktig del av samhällsutvecklingen och arbetsmarknaden. Det är också en bransch som står inför stora utmaningar, inte minst lönsamhetsmässigt. I sin avhandling presenterar Mats Carlbäck resultat om vilka hotell som är mest lönsamma, de kedjeanslutna eller de fristående, samt en helt ny metod för hur man kan mäta värdet på kedjenamnet.

• Så bidrar detaljhandeln till integration av utlandsfödda

[2017-12-20] Företag inom detaljhandeln berörs i allt större utsträckning av utmaningar kring integration av utlandsfödda på arbetsmarknaden och i samhället. Handeln anställer relativt många utlandsfödda och kan vara en del av lösningen på problemet. Vilket är bästa sättet för handeln att bidra? Det har undersökts i en studie gjord av Vedran Omanovi¿ och Ola Bergström, Handelshögskolan vid Göteborgs universitet.

• Förnyelsearbete inom svensk industri i fokus för nytt projekt

[2017-12-12] Den svenska tillverkningsindustrins framtida utveckling avgörs av förmågan till förnyelse. Hur görs förnyelsearbete i internationella företag som finns inom tillverkningsindustrin i Sverige? Det kommer att undersökas i projektet Strategiskt förnyelsearbete inom svensk industri som har fått 3 miljoner från Vinnova.

• HR-arbetet - från operativt till mer strategiskt?

[2017-12-05] Vad innebär HR-yrket, hur arbetar organisationer med HR och vilka är dagens och framtidens utmaningar i HR-arbetet? I HR-undersökningen 2017 presenteras resultaten från en enkätundersökning som kartlägger frågorna från HR-medarbetares perspektiv. HR-undersökningen 2017 har gjorts av Centrum för global human resource management vid Göteborgs universitet i samverkan med Sveriges HR Förening.

• Diplomering 25 november 2017

[2017-11-29] Lördagen 25 november diplomerades 170 studenter från Handelshögskolan under högtidliga former.

• Miljoner till forskning om sjöfart och miljö

[2017-11-20] Sjöfarten är en stor källa till utsläpp av skadliga luftföroreningar och koldioxid. I ett nytt projekt har en forskargrupp från VTI och Göteborgs universitet fått 6,4 miljoner kronor för att analysera vilka styrmedel och åtgärder som är mest kostnadseffektiva för att minska sjöfartens utsläpp.

• Dags för ett åldersmedvetet ledarskap?

[2017-11-02] Den åldrande befolkningen är en av våra stora samhällsutmaningar. På det nya, tvärvetenskapliga forskningscentret AgeCap belyser man frågorna från flera håll. Professor Ewa Wikström studerar vad som händer på våra arbetsplatser när vi närmar oss pensionsåldern.

• Effekterna av hamnkonflikten ska granskas i ny studie

[2017-10-20] Den långvariga konflikten i APM Terminals containerterminal i Göteborg har lett till att volymerna i containerflödet är de lägsta sedan 2001. Stora rederier har ställt in direktanlöp med de största fartygen, stora företag har lagt om sina transporter och även små företag som är beroende av en fungerande import och export har påverkats.

• De stora frågorna löser vi bäst tillsammans

[2017-10-16] Ju mer komplexa samhällsutmaningar vi står inför, desto viktigare är det att jobba över disciplingränserna för att tackla dem. Handelshögskolan har en av landets starkaste forskningsmiljö inom det ständigt aktuella ämnet godstransport och logistik. Johan Woxenius, professor i logistik, ser tvärvetenskapen som en förutsättning för framgång.