• Handelshögskolestudenten Mattias Svensson är årets Sten-Olof Palm-stipendiat

[2018-06-18] Årets Sten-Olof Palm-stipendiat är Mattias Svensson från Handelshögskolan vid Göteborgs universitet som får ett års praktik på Swedish-American Chambers of Commerce i Washington D.C. samt 200 000 kr för att täcka boende och uppehälle under perioden. Stipendiet delas ut av Göteborgs Köpmannaförbund.

• Hur arbetar företagsledare för att skapa tillväxt?

[2018-06-14] En vanlig föreställning är att framgångsrika företagsledare i tillväxtföretag är handlingsorienterade personer som låter strategier växa fram genom experiment, och att deras förmåga att nätverka spelar en central roll. Ny forskning från Handelshögskolan vid Göteborgs universitet visar att det snarare är så att företagsledare tillsammans med sin personal och sitt nätverk utvecklar förutsättningar som ger tillväxt och att det finns många vägar som leder till framgång.

• Handelshögskolestudenter på Svensk Handels Karriärforum

[2018-05-30] Fyra studenter från Handelshögskolan deltog i Svensk Handels Karriärforum och galan Retail awards som ägde rum i Stockholm den 21 maj 2018. De fick möjligheten att som fick lära sig mer om handeln, knyta kontakter för framtiden och delta i handelns årliga gala Retail awards. Här kommer deras berättelser från dagen.

• Tidigare Handelshögskole-professorn Karl Erik Gustafsson har gått ur tiden

[2018-05-22] Vår tidigare medarbetare, professorn i massmedieekonomi Karl Erik Gustafsson har avlidit efter en längre tids sjukdom.

• Om affärsinnovationer och ny teknik på Northern LEAD day

[2018-05-03] Självkörande fordon i urbana transporter, effektivare underhållslösningar för tunga fordon och första milens utmaningar när det gäller sophämtning. Det var några av forskningsämnena som presenterades inför cirka 60 deltagare på Northern LEAD day 2018. Northern LEAD är ett logistikcentrum som stödjer forskning som bidrar till en hållbar logistikutveckling. Det är ett samarbete mellan Chalmers och Göteborgs universitet.

• "Jag får all kunskap jag behöver"

[2018-04-12] Hösten 2017 startade Handelshögskolan det ettåriga kurspaket Avancerad externredovisning med juridik, för den som vill bli auktoriserad revisor, ekonomichef, controller eller konsult. Mycket positivt, menar företrädare för branschen som efterlyst denna typ av utbildning. Möt Caroline Karlsson som är väldigt nöjd sitt val av utbildning.

• Bibliotekssystemet stängt i påsk ¿ planera dina låneärenden

[2018-03-23] Mellan 29 mars och 3 april kan du inte beställa, låna, förnya lån eller skaffa ett bibliotekskort.

• Hur kan sista milens leveranser göras mer hållbara?

[2018-03-05] Sista milen är de transporter som sker från att konsumenten gör ett inköp till att varan konsumeras. De står för en stor del av transporterna idag och är därför ett område där förändringar har stor betydelse transportsystemets hållbarhet. I ett samarbetsprojekt kommer forskare från Göteborgs universitet och Chalmers tillsammans att studera sista milens transporter och hur dessa transporter kan förändras för att bli mer hållbara.

• Tillväxt utanför storstäderna

[2018-02-01] Tillväxt utanför storstäderna

• Hemkänsla viktigast vid köp av bostadsrätt

[2018-01-22] Att köpa bostadsrätt beskrivs ofta som en av livets viktigaste affärer då köpet får stor påverkan på privatekonomin. Men ny forskning visar att känslan av ett hem spelar störst roll vid ett köp. Ofta är det de små detaljerna som avgör, något som väcker frågor om hur vi planerar våra städer.