• Ingenjörer använde lekfulla arbetssätt för att öka kreativiteten

[2019-10-07] Några ingenjörer på ett stort högteknologiskt företag tyckte att det organiserade kreativa arbetet dödade kreativiteten i stället för att stimulera den. De tog saken i egna händer och försökte öka den vardagliga kreativiteten med bland annat teater och leklera. Initiativet har undersökts i en studie på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet.

• 4,3 miljoner till forskning om industrins bemanningsstrategier

[2019-10-04] Professor Martin Henning har fått 4,3 miljoner kr från forskningsrådet Forte för projektet ¿Humankapital för industri 4.0¿ som kommer att handla om hur företagens bemanningsstrategier påverkar arbetskraftens förutsättningar för kompetensomställning och arbetsmarknadsrörlighet.

• 9 miljoner till forskning om hållbarhet inom idrottsevenemang och friluftsliv

[2019-10-03] Att allt fler deltar i idrottsevenemang och har ett aktivt friluftsliv ger effekter på natur och miljö. Göteborgs universitet är en av sju parter i ett forskningsprogram som fått finansiering från Stiftelsen för miljöstrategisk forskning, Mistra, för att undersöka hur aktiviteterna kan göras mer hållbara.

• Sveriges förste professor i Human Resource Management

[2019-09-30] Stefan Tengblad blir den förste professorn i Sverige inom Human Resource Management (HRM). Den nya professuren är knuten till Centrum för Global HRM ¿ ett tvärvetenskapligt centrum med nationellt uppdrag vid Göteborgs universitet.

• Kandidatuppsats om vad som skapar värde på Instagram vann pris

[2019-09-24] Handelshögskolealumnerna Isabella Borrego och Anna Hamnå har vunnit pris för sin uppsats om vad som skapar värde på Instagram. Priset delas ut av Handelns forskningsstiftelse och vinnaren får ett stipendium om 20 000 kr.

• Ny professor framtidsspanar om handeln

[2019-09-24] Johan Hagberg är ny professor i företagsekonomi på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet. Genom en donation från Handelns forskningsstiftelse har Johan blivit utsedd att arbeta med forskning och att leda utvecklingen av forskningen inom Centre for Retailing. Med lång erfarenhet från att forska om handel får han här ge sin bild om några frågor som är viktiga för handeln i framtiden.

• Andrea vann pris för masteruppsats om slow fashion

[2019-09-23] Handelshögskolealumnen Andrea Norberg vann pris för sin masteruppsats om slow fashion. Priset delas ut av Handelns forskningsstiftelse och vinnaren får ett stipendium om 20 000 kr.

• Ny podd om regional utveckling

[2019-09-10] Ny podd om regional utveckling

• Handeln riskerar att bli en oattraktiv arbetsplats

[2019-09-09] Under 2000-talet har utökade öppettider och omstrukturering i detaljhandeln lett till förändringar för personalen. Det har blivit fler deltidstjänster, ökad internkonkurrens, sämre karriärmöjligheter och mer ensamt att arbeta i butik.

• Handelshögskolans masterprogram kickstartar med hållbarhetsdag

[2019-08-29] Handelshögskolan vid Göteborgs universitet har satsat på hållbarhet i sina utbildningar sedan 2013. När höstterminen drar igång på fredag möts de nya masterstudenterna av en halvdag där hållbar utveckling och global transformation står i fokus. Bland talarna finns Johan Kuylenstierna, vice ordförande i Klimatpolitiska rådet.