• Tillväxt utanför storstäderna

[2018-02-01] Tillväxt utanför storstäderna

• Hemkänsla viktigast vid köp av bostadsrätt

[2018-01-22] Att köpa bostadsrätt beskrivs ofta som en av livets viktigaste affärer då köpet får stor påverkan på privatekonomin. Men ny forskning visar att känslan av ett hem spelar störst roll vid ett köp. Ofta är det de små detaljerna som avgör, något som väcker frågor om hur vi planerar våra städer.

• Ledig anställning: Administrativ chef

[2018-01-04] Företagsekonomiska institutionen söker administrativ chef.

• Vilka hotell är mest lönsamma - kedjeanslutna eller fristående?

[2017-12-21] Hotell- och restaurangbranschen är en viktig del av samhällsutvecklingen och arbetsmarknaden. Det är också en bransch som står inför stora utmaningar, inte minst lönsamhetsmässigt. I sin avhandling presenterar Mats Carlbäck resultat om vilka hotell som är mest lönsamma, de kedjeanslutna eller de fristående, samt en helt ny metod för hur man kan mäta värdet på kedjenamnet.

• Så bidrar detaljhandeln till integration av utlandsfödda

[2017-12-20] Företag inom detaljhandeln berörs i allt större utsträckning av utmaningar kring integration av utlandsfödda på arbetsmarknaden och i samhället. Handeln anställer relativt många utlandsfödda och kan vara en del av lösningen på problemet. Vilket är bästa sättet för handeln att bidra? Det har undersökts i en studie gjord av Vedran Omanovi¿ och Ola Bergström, Handelshögskolan vid Göteborgs universitet.