• Ingenjörer använde lekfulla arbetssätt för att öka kreativiteten

[2019-10-07] Några ingenjörer på ett stort högteknologiskt företag tyckte att det organiserade kreativa arbetet dödade kreativiteten i stället för att stimulera den. De tog saken i egna händer och försökte öka den vardagliga kreativiteten med bland annat teater och leklera. Initiativet har undersökts i en studie på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet.

• 4,3 miljoner till forskning om industrins bemanningsstrategier

[2019-10-04] Professor Martin Henning har fått 4,3 miljoner kr från forskningsrådet Forte för projektet ¿Humankapital för industri 4.0¿ som kommer att handla om hur företagens bemanningsstrategier påverkar arbetskraftens förutsättningar för kompetensomställning och arbetsmarknadsrörlighet.

• 9 miljoner till forskning om hållbarhet inom idrottsevenemang och friluftsliv

[2019-10-03] Att allt fler deltar i idrottsevenemang och har ett aktivt friluftsliv ger effekter på natur och miljö. Göteborgs universitet är en av sju parter i ett forskningsprogram som fått finansiering från Stiftelsen för miljöstrategisk forskning, Mistra, för att undersöka hur aktiviteterna kan göras mer hållbara.

• Sveriges förste professor i Human Resource Management

[2019-09-30] Stefan Tengblad blir den förste professorn i Sverige inom Human Resource Management (HRM). Den nya professuren är knuten till Centrum för Global HRM ¿ ett tvärvetenskapligt centrum med nationellt uppdrag vid Göteborgs universitet.

• Kandidatuppsats om vad som skapar värde på Instagram vann pris

[2019-09-24] Handelshögskolealumnerna Isabella Borrego och Anna Hamnå har vunnit pris för sin uppsats om vad som skapar värde på Instagram. Priset delas ut av Handelns forskningsstiftelse och vinnaren får ett stipendium om 20 000 kr.