Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

1-årigt kurspaket på svenska

 
Vill du bli revisor eller har planer på att bli ekonomichef, controller eller konsult? Då är det 1-åriga kurspaketet Avancerad externredovisning med juridik något för dig.

Här får du lära dig om reglering och praktisk tillämpning inom både externredovisning och juridik. På kurserna får du möta några av Handelshögskolans bästa lärare och personer från näringslivet genom gästföreläsningar och praktikfall.

Kurspaketet innehåller de kurser inom externredovisning och juridik som krävs för att uppfylla de utbildningsmässiga kraven för att bli auktoriserad revisor. När du är klar med utbildningen kan du ansöka om en magisterexamen i företagsekonomi.

Fyra kurser ingår i kurspaketet

Följande fyra kurser ingår i kurspaketet Avancerad externredovisning med juridik:
• Avancerad externredovisning, 15 hp
• Juridik för ekonomer, 15 hp
• Beskattningsrätt 1, 15 hp
• Magisteruppsats inom externredovisning, 15 hp

Mer om kurserna

Vad tycker revisionsbyråerna om utbildningen?

"Vi är mycket positiva till detta initiativ från Handels. En fördjupning i kvalificerade redovisningsfrågor, juridik och beskattning ger en mycket bra teoretisk plattform för våra blivande revisorsassistenter och stärker deras framtida förmåga att lösa komplexa frågeställningar i klientmiljö."
Fredrik Jonsson, Deloitte

"Det är positivt och välkommet att de studenter som vill bli auktoriserade revisorer får ett tydligt utbildningsalternativ. Vi värdesätter även att utbildningen har ett inslag av praktisk tillämpning."
Annika Hessler, KPMG

"Mycket positivt att Handels erbjuder ett tydligt kurspaket med inriktning mot revision. Det underlättar för oss i vår rekryteringsprocess, då kurspaketet mot revision säkerställer en bra grund för en fortsatt karriär som revisor på PwC."
Linda Selander, PwC

Vad kan du jobba med efter examen?

Många studenter väljer en karriär inom revision efter studierna och kurspaketet är särskilt väl anpassat för dem. Men utbildningen är bredare och öppnar dörrar till fler yrken exempelvis ekonomichef, controller och konsult inom olika områden.

Arbetsmarknaden - hur är den? 

Arbetsmarknaden är mycket god. Så här svarar några av revisionsbyråerna på frågan "Hur många nyexaminerade studenter med inriktning på redovisning planerar ni att anställa i Göteborg, med start hösten 2018?

  • KPMG: 8-10 nyutexaminerade inom Revision i Göteborg och totalt ca 50 stycken inom Revision i Sverige.
  • Deloitte: Vi anställer i regel 8–10 nya assistenter varje år i Göteborg som börjar i augusti och därutöver ytterligare 3-4 som börjar i januari.
  • PwC: 10-12 personer i Göteborg
  • EY: Vi räknar med att anställa ca 13-15 st till Göteborg augusti 2018, samt ca 65 st i augusti och 15 st i januari till Stockholm 2018.

Ansök senast 18 april

50 studenter kommer att antas till kurspaketet hösten 2017.
Du ansöker senast 18 april på antagning.se med ansökningskod GU-18150

Förkunskapskrav

180 hp varav 90 hp företagsekonomi inklusive kandidatuppsats och en inriktning mot redovisning inkluderande koncernredovisning och juridisk grundkurs eller motsvarande utbildning. Dessutom krävs språkkunskaper motsvarande Svenska B eller Svenska 3 och Engelska A eller Engelska 5.

Urval

Högskolepoäng, max 225 hp

Vill du veta mer – kontakta oss!

AnnaKarin Pettersson, kurskoordinator, annakarin.pettersson@handels.gu.se, 031-786 5409

Emma Fröjd, kursadministratör, emma.frojd@handels.gu.se

Sidansvarig: Malin Tengblad|Sidan uppdaterades: 2017-04-07
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?