Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • De stora frågorna löser vi bäst tillsammans

  [2017-10-16] Ju mer komplexa samhällsutmaningar vi står inför, desto viktigare är det att jobba över disciplingränserna för att tackla dem. Handelshögskolan har en av landets starkaste forskningsmiljö inom det ständigt aktuella ämnet godstransport och logistik. Johan Woxenius, professor i logistik, ser tvärvetenskapen som en förutsättning för framgång.

 • Stora utmaningar för industrins kompetensförsörjning väntar

  [2017-10-10] Industrin står inför stora utmaningar när det gäller kompetensförsörjning på grund av stora pensionsavgångar de kommande 10 åren och brist på arbetskraft med rätt utbildning. Detta framkommer i en rapport från Industrins ekonomiska råd där professor Ola Bergström är en av författarna.

 • 3,1 miljoner till projekt om indieutvecklares betydelse för dataspelsbranschen

  [2017-10-09] Den svenska dataspelsbranschen befinner sig i ett intensivt utvecklingsskede och har en hög tillväxttakt när det gäller omsättning, skapade arbetstillfällen och nyregistrerade företag. Det finns också en mängd indieutvecklare som är verksamma utanför de stora företagen. Hur påverkar de kreativiteten och arbetsförhållanden inom branschen?

 • Professor med fokus på företags arbete med hållbarhetsfrågor

  [2017-10-03] Hur arbetar företag med sociala och miljömässiga frågor? Vilken roll kan företag spela i att förbättra världen och på vilka sätt? Det är frågor som drivit Niklas Egels-Zandén ända sedan han påbörjade forskarutbildningen och han drar sig inte för att utmana företagen med sina forskningsreultat. Niklas är nybliven professor i företagsekonomi vid Handelshögskolan på Göteborgs universitet.

 • Jonas Nilsson ny docent i företagsekonomi

  [2017-10-03] Jonas Nilsson ny docent i företagsekonomi

 • Uppdrag i Bokföringsnämnden inspirerar Marita Blomkvist till ny forskning

  [2017-09-27] Med 10 års arbetslivserfarenhet som auktoriserad revisor och mångårig undervisning och forskning om extern rapportering i bagaget har Marita Blomkvist fått ett hedersamt och spännande uppdrag som ledamot i Bokföringsnämnden. Uppdraget har hittills inte bara inneburit arbete utan också gett inspiration till nya forskningsprojekt för Marita som till vardags är universitetslektor vid Företagsekonomiska institutionen, Handelshögskolan vid Göteborgs universitet.

 • Praktik vid Nordic Centre i SHANGHAI våren 2018

  [2017-09-25] Få unik erfarenhet inom internationell kommunikation och arbeta i en innovativ nordisk-kinesisk akademisk miljö.

 • Svenskarna tar helst bilen vid matinköp

  [2017-09-11] De senaste åren har intresset ökat för sista milens logistik, det vill säga hur konsumenter fraktar hem sina inköp. Trots att den sista milen står för en stor andel av resursåtgången när det gäller tid, kostnader och energi i förhållande till resten av distributionskedjan har det saknats forskning på området. Resultat från en ny studie visar vilka färdsätt konsumenter väljer när de gör sina livsmedelsinköp och vilka faktorer som påverkar valet.

 • Fyra nya doktorander

  [2017-09-04] Företagsekonomiska institutionen välkomnar fyra nya doktorander.

 • Kolla din skräppost efter viktig e-post från universitetet

  [2017-08-24] E-post från universitetet har fastnat i skräppostfilter.

Fler nyheter

Sidansvarig: Malin Tengblad|Sidan uppdaterades: 2014-05-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://fek.handels.gu.se/aktuellt/nyheter/
Utskriftsdatum: 2017-10-17