• Ledig anställning: Controller/ekonom

[2017-08-22] Företagsekonomiska institutionen söker en Controller/Ekonom

• Vill du prova på att jobba i affärssystem? Så här gör du

[2017-08-21] Du som är student på Handelshögskolan har möjlighet att testa att arbeta i olika affärssystem genom Sante Academy.

• Cecilia Solér och Ola Bergström medverkar i Almedalen

[2017-06-27] Cecilia Solér och Ola Bergström medverkar i Almedalsveckan i Visby.

• Ny forskning: Evenemang kan förändra beteenden

[2017-06-20] Sommaren i Sverige är fylld av musikfestivaler och andra publika evenemang. Många stöds av kommuner och andra offentliga aktörer, vanligen utifrån ekonomiska termer och varumärkesargument. Men evenemang kan också användas för att påverka beteenden som är värdefulla för både individ och samhälle. - Det finns anledning att tänka om när det gäller vilken typ av evenemang man prioriterar, säger forskaren Henrik Jutbring på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet.

• Artiklar om mångfald och detaljhandel utvalda till Outstanding papers

[2017-06-01] Artiklar om mångfald och detaljhandel utvalda till Outstanding papers

• Inspirationskväll 15 maj om att arbeta som redovisare/ekonomistyrare

[2017-05-04] Välkommen till en inspirationskväll för dig som vill veta mer om vad en kandidatinriktning inom redovisning/ekonomistyrning kan ge för framtida jobb.

• Ny väg till revisorsjobbet

[2017-04-12] Nu inrättar Handelshögskolan vid Göteborgs universitet ett ettårigt kurspaket för den som vill bli auktoriserad revisor, ekonomichef, controller eller konsult. Mycket positivt, menar företrädare för branschen som efterlyst denna typ av utbildning.

• Debatt: Köparens ansvar kräva hållbara transporter

[2017-03-31] I en debattartikel i Ny teknik skriver forskare från IVL Svenska Miljöinstitutet, Chalmers och Göteborgs universitet om att mindre tidspress, högre miljökrav från köparen och en statligt subventionerad miljölastbilspremie skulle ge fler miljövänliga transporter.

• Intresserad av 1 år i Washington D.C? Sök stipendium senast 31 mars!

[2017-03-29] Intresserad av en internationell karriär och handel? Vill du skaffa dig ett stort kontaktnät? Sök Sten-Olof Palm stipendium som ger ett års praktik på Svensk-Amerikanska Handelskammaren i Washington D.C. och 200 000 kr för att täcka levnadsomkostnaderna medan du är där.

• Tävlingsvinst gav studenter praktik på SCA

[2017-03-14] Med ett tävlingsbidrag i form av en video lyckades masterstudenterna Charlotte Eriksson och Victor Salén på Handelshögskolan att ro hem den åtråvärda storvinsten - ett internship på SCA. Utifrån ett hållbarhetsperspektiv bidrar de till att lösa marknadsfrågor för det globala hygien- och skogsindustribolaget.