Wikipedia for researchers

Seminarium

Välkommen till en inspirationslunch om hur du kan använda Wikipedia i forskningskommunikation.

Wikipedia är en av de 10 mest besökta webbplatserna i världen. Wikipedia är ett enkelt sätt att sprida dina forskningsresultat och du når en stor publik.

Kom och lyssna på Olle Terenius, malariaforskare från Uppsala universitet, som reser till svenska universitet för att uppmuntra forskare att göra Wikipedia till en aktuell och korrekt källa till information i en värld full av fake news. Oskar Broberg, forskare i ekonomisk historia på Göteborgs universitet, kommer också dela med sig av sina erfarenheter i Wikipediaprojektet på Institutionen för ekonomi och samhälle, och kommunikatörerna Annika Koldenius (GU) och Anita Fors (Chalmers) kommer att berätta om vilken typ av stöd som finns att få på Göteborgs universitet/Chalmers.

Vänligen notera att seminariet startar prick 12:15.
En vegetarisk smörgås serveras från 11:45.

11:45 Vegetarisk smörgås
12:15 Välkomna och introduktion, Marie Andersson och Kajsa Folméus Strandberg, kommunikatörer på Institutionen för ekonomi och samhälle
12:20 Olle Terenius, Uppsala universitet
12:50 Oskar Broberg, Göteborgs universitet
13:00 Annika Koldenius (GU) och Anita Fors (Chalmers), kommunikatörer
13:10 Sammanfattning

Seminariet hålls på engelska.

Föreläsare: Olle Terenius, Uppsala universitet, Oskar Broberg, Göteborgs universitet, Annika Koldenius, Göteborgs universitet Anita Fors, Chalmers

Datum: 2017-09-15

Kategorier: Universitetsgemensam

Arrangör: Kommunikationsenheten och Institutionen för ekonomi och samhälle

Plats: Handelshögskolan, Vasagatan 1
CG-rummet

Sista anmälningsdag: 2017-09-11 kl. 18:00.

Kontaktperson: Annika Koldenius

Telefon: 031-786 2015

Antal platser: 80 (Varav 65 är bokade)

Registreringstiden för detta evenemang har gått ut