Global Challenges-seminarium: Förändrade medielandskap - demokratins klimatfråga?

Föreläsning

Medierna är en central del av demokratin, men förändringarna av medielandskapen leder till en rad utmaningar för demokratin och dess sätt att fungera. Risken är stor att de kommer att leda till bland annat ökade kunskapsklyftor, ökad kunskapsresistens, ökad polarisering, och försvagad social sammanhållning.

Göteborgs universitet präglas av ett starkt samhällsansvar och ett globalt engagemang, och strävar efter att utbilda demokratiska samhällsmedborgare med respekt för grundläggande värden som mänskliga fri- och rättigheter. Som en del i det arbetet arrangerar universitetet seminarieserien Global Challenges på temat globala utmaningar.

Seminariet hålls på svenska.

Seminariet är öppet för studenter, medarbetare och allmänhet.

Föreläsare: Jesper Strömbäck är professor i journalistik och politisk kommunikation vid JMG. I sitt föredrag kommer han att analysera förändringarna i medielandskapet och deras demokratiska betydelse.

Datum: 2017-05-09

Kategorier: Forskning, Populärvetenskap, Hållbar utveckling

Arrangör: Universitetsledningen

Plats: Universitetsbyggnaden Vasaparken, Universitetsplatsen 1
Torgny Segerstedtssalen

Sista anmälningsdag: 2017-05-08 kl. 14:00.

Kontaktperson: Maria Eriksson

Antal platser: 100 (Varav 69 är bokade)

Registreringstiden för detta evenemang har gått ut